Silicon Valley stapt in Brits TransferWise

Bron: De Tijd
27 januari 2015

STIJN DEMEESTER

De puissant rijke investeerders van Silicon Valley steken de oceaan over. Marc Andreessen, een van de aandeelhouders van het eerste uur van Facebook, investeert 58 miljoen dollar in de Londense betaaltechnologiedienst TransferWise. De kapitaalronde waardeert het vier jaar oude bedrijf op een slordige 1 miljard dollar.

De investering is een nieuw teken van de toenemende investeringsappetijt in de Europese start-upscene. Vorig jaar pompten Amerikaanse investeerders, volgens het researchbureau Go4Venture Advisers, 3,5 miljard dollar in Europese start-ups.

Dat doet waarnemers vrezen voor oververhitting. Daar is wel iets van aan. De kapitaalronde in TransferWise verliep via een biedproces waar verschillende investeerders tegen elkaar werden uitgespeeld. Volgens bronnen in de Britse krant Financial Times kwam het erop neer dat de investeerder die met de hoogste waardering uitpakte, won. Vooral ‘fintech’ of financiële technologiebedrijven zijn tegenwoordig in trek omdat investeerders ervan overtuigd zijn dat de financiële sector rijp is voor disruptie.

TransferWise, gesticht door twee gewezen werknemers van Skype, verwerkt internationale betalingen zonder dat daar een bank bij komt kijken. Volgens Andreessen groeit het bedrijf 15 tot 20 procent per maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.